söndag 9 maj 2010

Sjöviksfestivalen 2010

Sjöviks årliga Vårfestival/mötessammankomst har pågått större delen av helgen. Och det med pompa och ståt, flärd, passion och spektakulära musikinslag från alla tänkbara genres och världsdelar, bland annat singer-songwriter stuk, moderniserad jazzmusik, nymodigheter inom pop/rock musiken och återupplivande av Walth Disney-klassiker och gitarrklink uppe i stora eken med utsikt mot Bäsingesjön. Det har varit en sann fröjd!

Smaka bara på namnet, Sjöviksfestivalen. Låter det inte frejdigt, storslaget och alldeles utomordentligt festligt! Namnet har visst en något fängslande arom och klangfull innebörd. Men för mig innehåller det också vissa skarpa kontraster. Jämfört med gårdagskvällens ståhej och partyglädje så känns det idag något ensligt, avmattat och ödelagt här på Sjöviksinternatet.
Denna söndag har jag roat mig med en välbehövlig solskenspromenad, pianoklink på Musicum (Bach-präludier, psalmer och moderniteter) och förströelsebetonad litteratur (har sedan länge varit inne på magisk realism-stråket).

Nu på tisdag är det åter dags för Stockholmsresa med förhoppningsvis välsmakliga restaurangmåltider, utställningar, biobesök och övernattning på Långholmen. Lär bli en trevlig tillställning.

God kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar